Subsidies voor zonnepanelen particulier 2023

 

Eco Beheer Nederland: In 2023 zal de Nederlandse overheid zich blijven inzetten voor het stimuleren van de groei van duurzame energie en zonnepanelen. Particulieren die besluiten om zonnepanelen te installeren, kunnen daarom nog steeds gebruik maken van diverse subsidies.

Daarnaast zijn er ook lokale subsidies beschikbaar, bijvoorbeeld via gemeenten en energiebedrijven. Deze subsidies kunnen variëren per regio en zijn vaak aangeboden in combinatie met andere maatregelen zoals isolatie.

Het is wel belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele wijzigingen in de subsidieregelingen voor zonnepanelen en om tijdig aan te vragen voor de subsidie. In 2023 zijn er wellicht ook nieuwe regelingen beschikbaar die het verduurzamen van uw huis nog aantrekkelijker maken.

In 2023 zijn zonnepanelen btw vrij voor particulieren, dit betekent dat er geen btw meer betaald hoeft te worden bij aanschaf en installatie van zonnepanelen. Dit maakt de investering in duurzame energie nog aantrekkelijker voor particulieren.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.