Thuisbatterij anno 2023

Een thuisbatterij biedt verschillende voordelen in vergelijking met de huidige regeling voor teruglevering van overtollige energie aan het elektriciteitsnet. Een van de belangrijkste voordelen is dat het toestaat om overtollige energie op te slaan en te gebruiken wanneer deze het meest nodig is, in plaats van deze energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Hierdoor kan de eigenaar van de zonnepanelen nog efficiënter gebruik maken van de opgewekte energie en zo besparen op energiekosten.

Daarnaast kan een thuisbatterij ook bijdragen aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet, door het opwekken en opslaan van energie wanneer er een hoge vraag is en het terugleveren van energie wanneer er een lage vraag is. Hierdoor kan de batterij helpen om de belasting van het netwerk te verminderen.

In 2025, er zijn nieuwe regelingen die zullen worden geïntroduceerd voor de teruglevering van energie aan het elektriciteitsnet, waarbij de tarieven kunnen veranderen en eventueel lager zijn. Het zal zeker lonender zijn om de energie die u opwekt zelf te gebruiken en de teruglevering van overtollige energie aan het netwerk kan minder rendabel zijn.

 

Laat u zich adviseren door Eco Beheer Nederland en neem vandaag contact met ons op voor de mogelijkheden.