Warmtepomp
Hoog rendement bij lage temperatuur.
Bespaar energie.
Vooral de laatste jaren is het toepassen van een warmtepomp voor verwarming en de productie van warm water flink in opmars. Het is eigenlijk vrij eenvoudig: de warmte van buiten zorgt ervoor dat je het binnen lekker warm hebt. Er zijn dan ook warmtepompen die gebruik maken van de aarde, grondwater, lucht en zelfs van ijs. Eigenlijk komt het op hetzelfde neer: de warmte wordt door middel van een pomp naar binnen gehaald en door een condensator weer afgegeven. Met weinig stroom krijg je veel warmte.
Dankzij de voordelen is de interesse voor een warmtepomp als hoofdverwarming flink gegroeid. Zo kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening. Het is milieuvriendelijk en er is ook nog eens sprake van een snel en comfortabel verwarmingsresultaat. Bovendien kan Eco Beheer Nederland helpen met de subsidie die de overheid beschikbaar stelt bij aankoop van een warmtepomp. Daarnaast is de belasting op elektriciteit lager.
Welke soorten warmtepompen zijn er ?
Er zijn verschillende soorten warmtepompen, waaronder:

Lucht-water warmtepompen: Deze pompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze om water te verwarmen voor verwarming en warm water.
Grond-water warmtepompen: Deze pompen halen warmte uit de grond of een waterbron en gebruiken deze om water te verwarmen voor verwarming en warm water.
Water-water warmtepompen: Deze pompen halen warmte uit oppervlaktewater, zoals een rivier of meer, en gebruiken deze om water te verwarmen voor verwarming en warm water.
Lucht-lucht warmtepompen: Deze pompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze om lucht binnenshuis te verwarmen.
Split warmtepompen: Deze pompen zijn opgebouwd uit een buitenunit en een binnenunit, die zich op afstand van elkaar bevinden. De buitenunit haalt de warmte uit de buitenlucht of grond en transporteert deze naar de binnenunit, waar de warmte wordt gebruikt voor verwarming en warm water.
Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?
Door het ontwerp van de warmtepomp kan deze een maximale warmte leveren met een minimale opname van energie uit fossiele brandstof. Het rendement kan onder de juiste condities en met een goede installatie wel oplopen tot 60%.
Vraag een offerte aan!